Het Verhaal

Het fenomeen Daniel Wellington

Met enig gevoel voor understatement zou je kunnen zeggen dat Daniel Wellington een aardig succesvol nieuw horlogemerk is. Wat heet: sinds de jonge Zweed Filip Tysander krap drie jaar geleden het merk lanceerde, verkocht hij honderdduizenden horloges – in 2013 alleen al 250 000.

 

Een aardig succes dus, en dat had Tysander niet direct gedacht toen hij een paar jaar geleden op wereldreis de man tegenkwam die hem inspireerde tot de horlogelijn. Een intrigerende dandy, een ontspannen gentleman met een onberispelijk gevoel voor stijl – en understatement - die zijn klassieke horloges droeg op oude, verweerde NATO-polsbanden. Zijn naam: Daniel Wellington.

 

De twee raakten hecht bevriend. Niet veel later lanceerde Tysander zijn eerste horlogelijn, uiteraard vernoemd naar zijn Britse medereiziger. Inmiddels liggen de horloges van Daniel Wellington wereldwijd in meer dan twintig landen, bij meer dan duizend retailers. De omzet in 2013? Ruim 14 miljoen euro.

 

Het succes van Daniel Wellington schuilt ook in de uitgekiende social media-strategie die het merk inzet. Op Facebook en Instagram heeft het merk al meer dan 3.500.000 volgers, en binnen de blog sphere is DW bepaald geen onbekende.

 

Wie de collectie van Daniel Wellington bekijkt, zal begrijpen waarom het zo’n succes is. De elegante horloges met platte kast en de typisch gekleurde Nato-bandjes passen perfect in de heersende preppy- en dandyeske modetrend. Een modetrend waar tot voor kort nog geen betaalbare horloges in te vinden waren. Daarnaast past de klassieke uitstraling van het horloge uitstekend bij een meer traditionele klant – zeker als die voor zakelijke gelegenheden een klassiek bandje aan het horloge doet.

 

Kortom, Daniel Wellington bereikt een bijzonder brede doelgroep: van ultieme hipster tot golfende kakker. Waar een toevallige ontmoeting al niet toe kan leiden.

 

®ORIGINAL FINE ART COLLECTIONS BV