Het Verhaal

Paul Hewitt sieraden zijn echte musthaves als je niet alleen een maritieme twist aan je look wilt toevoegen, maar ook gaat voor klassiek en tijdloos chic. Vooral de eigentijdse nautische polsbanden van scheepstouw en de mooie edelstalen ankerarmbanden zien er niet alleen stoer uit, ze zijn ook aardig verfijnd. Dat geeft je de mogelijkheid om meerdere varianten met elkaar te combineren. En je kunt ze natuurlijk perfect dragen bij een fraai Paul Hewitt horloge.

 

Paul Hewitt is een Noord-Duits label dat in 2009 is opgericht. Maar de traditie en het ambacht die achter dit gedegen accessoiremerk schuilgaan zijn al veel ouder. Het verhaal gaat terug tot begin twintigste eeuw toen Paul Edward Hewitt meester kleermaker was in Londen. Zijn waardering voor de Britse stijl van kleden nam hij mee naar Duitsland waar hij een winkel in gedegen herenmode opende. Zijn achterkleinzoon zette zijn werk na ruim 100 jaar voort en startte een eigen sieraden-, horloge en accessoiremerk, Paul Hewitt. Niet alleen wilde hij zich van ander labels onderscheiden door het bieden van uitmuntende kwaliteit en unieke, klassieke ontwerpen, ook liet hij zich inspireren door de traditionele zeevaart.

 

COLLECTIE VAN PAUL HEWITT

 

In de collectie Paul Hewitt sieraden zijn de nautische armbanden van scheepstouw sterk vertegenwoordigd. Deze ‘phreps’ zijn gemaakt van gedraaid of gevlochten koord die zijn voorzien van een metalen ankersluiting in zilver, roségoud of vintage brons. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren die helemaal passen in de nautische thematiek zoals navy, rood en wit. Maar je kunt ook kiezen voor varianten in actuele trendkleuren zoals effen antraciet, roze of turquoise. Of ga voor een vlot leren model. De verfijnde ‘ancuffs’ vormen een mooie aanvulling. Deze smalle edelstalen armbanden hebben de vorm van een anker en sluiten niet helemaal rond de pols, en dat maakt ze vrij uniek. Ze hebben een finish in goud, zilver of chique roségoud. De Paul Hewitt sieraden worden eigenlijk nog mooier als ze met elkaar gecombineerd worden of samen met een Paul Hewitt horloge worden gedragen.

®ORIGINAL FINE ART COLLECTIONS BV