Het Verhaal

Een combinatie van traditie en modernisme

 

RENARD is gevestigd in Amsterdam en werd opgericht door twee vrienden en zakenpartners. We willen tijdloze, verleidelijke en betaalbare horloges maken die symbolen zijn van een ongedwongen stijl.

 

RENARD onderscheidt zichzelf door tradities en modernisme te combineren. Dat leidt tot aantrekkelijke horloges met een tijdloos design. De designs van RENARD worden geïnspireerd door geweldige horlogeontwerpen uit het verleden. We richten ons op details en elementen die de tand des tijds doorstaan. RENARD verwerkt deze invloeden en combineert ze met een moderne filosofie en modern ontwerp, actuele trends, nieuwe inzichten en relevante technologie.

 

Een oog voor detail

Ooit zei Charles Eames: "De details zijn geen details. Ze bepalen het ontwerp.” Daarom besteden we veel tijd en energie aan de juiste verhoudingen. Onze verticaal geborstelde metalen wijzerplaten, subtiel gebogen glaasjes en ongebruikelijk matte indices en knopjes zijn slechts een paar voorbeelden waarmee een uurwerk van RENARD u weet te vangen.

 

Licht gebogen en verticaal geborsteld

Het licht gebogen kristal, gemaakt van hoogwaardig Duits mineraalglas, rust op een klassieke plaat van verticaal geborsteld staal. Onze wijzerplaten weerspiegelen licht onder elke hoek anders, waardoor ze nooit vervelen.

We gaven RENARD een minimalistische esthetiek voor ingetogen elegantie. Onze dunne kasten ademen een schone uitstraling en rusten sierlijk op de pols.

 

Op ons fijne roestvrij staal wordt een hoogwaardige IP-platering toegepast om te zorgen dat de kleur door de tijd heen niet vervaagt. Tijdens de afwerking polijsten of borstelen we met zorg de schakels, oogjes, knopjes en indexen.

®ORIGINAL FINE ART COLLECTIONS BV